Søg
  • Camilla Chantelou psykoterapeut

At fortælle din historie

Terapi er også historiefortælling.

På mange måder er vi alle unikke og har hver vores historie at fortælle.

Mange gange vil søskende have meget forskellige fortællinger om deres opvækst. Ægtepar forskellige historier om en fælles traumatisk oplevelse eller et skilsmissepar kan have forskellige historier om, hvad der gik galt. Alle har deres sandhed og deres fortælling, som udspringer af et grundlæggende følelseskompas, som aktiveres på forskellig vis.

Alt er sandhed og ægte. Men det kan føles uendeligt ensomt og forkert ikke at genkende sig selv i den anden. Måske lukker du ned for historien, fordi det er skamfuldt.

Ensomheden og isolationen vokser.
I terapi fylder historien meget og det er en vigtig fortælling for at forstå de bagvedliggende følelser og de uhensigtsmæssige mønstre. Selv om hver enkelt har sin helt egen historie, så er der noget forløsende og trøstende ved at opdage, at følelserne ikke er unikke og reaktionerne ikke er unormale.

Du er ikke alene om dine svære følelser og det giver håb, for hvor er der mange af mine klienter, som bærer rundt på en ensom historie.

Du behøver ikke skamme dig længere. Din historie er helt okay. Den må godt være der. Den er vigtig at fortælle. Den fortæller noget vigtigt om dig. Du kommer til at føle dig mindre forkert og ensom. Du begynder at forstå dig selv bedre gennem din historie og det er tilgivende og forandrende.


7 visninger0 kommentarer

Telefon +45 51801088

©2019 by Camilla Chantelou. Proudly created with Wix.com